Pàgina d'inici > Economia, Jordi Franch Parella > Es venen permisos de residència

Es venen permisos de residència

Image

Trobar una sortida a la gran quantitat d’estocs immobiliaris és, possiblement junt amb el desenllaç de les eleccions catalanes de demà diumenge, la principal preocupació de l’executiu central.

Mentre el president de l’Asociación Española de la Banca, Miguel Martín, barrina que la solució als desnonaments és concedir més crèdits i construir més cases (si no vols caldo, dues tasses), el Govern es planteja canviar la llei d’estrangeria per concedir permisos de residència als estrangers que comprin una vivenda a Espanya per un preu superior als 160.000 euros. Pensen que amb aquesta mesura, equivalent a un estímul a les exportacions, l’Estat recaptaria els impostos corresponents, els estrangers de renda mitjana-alta regularitzarien la seva situació i les existències de vivendes es reduirien.

El reconegut avantatge competitiu hispànic del turisme es faria extensiu no només a una estada temporal en un hotel, sinó a una estada permanent en una residència. La intervenció estatal, però, no està pas exempta de problemes.

Com resoldre l’agravi comparatiu creat amb el col·lectiu d’immigrants que té un nivell econòmic inferior? Si per aconseguir la residència es requereix aquest nivell de renda mínim, s’expulsarà al qui no hi arribi? I què passa amb les creixents restriccions per accedir a serveis públics bàsics com la sanitat? Lluitarà el govern contra el blanqueig de capitals, amb una mà, mentre que amb l’altra promourà la captació d’inversions de possibles màfies internacionals? No seria més senzill fer que el banc dolent, controlat per l’Estat, vengués els immobles amb importants reduccions en el preu?

Altres països més desenvolupats vinculen el permís de residència a la creació d’empreses que generin llocs de treball i riquesa. Malauradament, també aquí Espanya torna a ser tristement diferent. En lloc de remoure les càrregues administratives a la creació d’empreses i promoure un sistema educatiu que fomenti la cultura emprenedora i econòmica, el govern popular de Rajoy és un dels que més traves imposa a les empreses (Espanya ocupa el lloc 44 en el rànquing del Doing Business) i ara es proposa eliminar l’Economia de l’ensenyament preuniversitari. 

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: