Pàgina d'inici > Jordi Franch Parella, Música > Marxes Musicals (III: Marxa del Costat Fosc de la Força)

Marxes Musicals (III: Marxa del Costat Fosc de la Força)

Si aquesta vida, en termes maniqueistes, no deixa de ser una lluita entre el bé i el mal, no pot deixar-hi de faltar la banda sonora del costat fosc.

En l’ideari de George Lucas, la música de John Williams identifica amb aquesta coneguda marxa la força de l’Imperi, basada en la centralització del poder, la negació de la llibertat individual i la imposició dels mandats de dalt (emperador) a baix (el poble):

En versió personal a l’orgue:

O en el món del mestre del suspens, Alfred Hitchcock, recordem Psicosis i la interpretació de Norman Bates, una icona per la mitologia dels assassins en sèrie moderns. En aparença, un solitari propietari d’una pensió de mala mort. En realitat, un assassí psicòpata.


Passant del suspens de Hitchcock al terror psicològic de Stanley Kubrick, basat en la novela del mateix nom de Stephen King, El Resplandor ens presenta una interpretació de Jack Nicholson com a vigilant embogit d’un també aïllat hotel enmig del no-res.

I també de Kubrick és el sociòpata Àlex, que roba, viola i assassina, a l’ultraviolenta La Naranja Mecánica. La música associada no pot estar pitjor triada, ja que és la del gran Ludwig van Beethoven.

Actualitzat en termes del segle XXI, i concretament enmig de la profunda crisi financera que va esclatar i començar el 2008, caldria posar música al triumvirat format per polítics, banquers i monopolistes varis (els dolents de la pel·lícula) que s’enriqueixen personalment gràcies a privilegis “legals” obtinguts de l’Estat, i que espolien sistemàticament el poble i, molt especialment, la classe mitjana contribuent. Algú s’anima?

elsistema

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: