Pàgina d'inici > Economia, Jordi Franch Parella > PartitoBancoCràcia, o el poder corruptor centralitzat en partits polítics i bancs

PartitoBancoCràcia, o el poder corruptor centralitzat en partits polítics i bancs

cleptocracia-imperante-espana-L-zXlwxU

El món i, especialment, la civilització occidental està en crisi global: econòmica, política, social, moral… L’epicentre d’aquesta fallada sistèmica és la connivència existent entre el sector financer i el poder polític, que ordeixen tot un entremat de relacions simbiòtiques que acaben pervertint el conjunt del sistema. Els partits polítics han segrestat la democràcia i la partitocràcia resultant ha generat una oligarquia empresarial subordinada al poder polític, així com una massa de contribuents asfixiats per una pressió fiscal injusta i confiscatòria que paguen les subvencions públiques que alimenten partits polítics, sindicats i patronal. La corrupció institucional de l’Estat espanyol amenaça amb trencar la falsa calma instal·lada en els mercats financers, especialment després de les paraules pronunciades per Mario Draghi el passat mes de juliol, talment com un farol en una partida de pòquer. La baixada de la borsa espanyola i l’alça en la prima de risc del deute públic tornen a plantejar la necessitat d’un rescat global de l’economia espanyola, afegit al rescat sectorial de la banca.

El càrtel financer, blindat pel poder polític i a l’ampara del banc central, continua manipulant descaradament els tipus d’interès al seu favor. Primer va ser el líbor, el tipus d’interès interbancari de Londres, i ara és l’euríbor, al que es referencien els pagaments de quasi totes les hipoteques. Així, aquesta setmana, el Deutsche Bank ha suspès a cinc operadors del banc per possible manipulació de l’euríbor, al mateix temps que transcendien els 3.900 milions d’euros en ajudes no declarades al banc italià Monte Paschi de Siena, per part del mateix Deutsche Bank i del Banc Central italià. Tot plegat, un signe més dels privilegis bancaris i de la manca de transparència del sector, agravat pel fet que qui dirigia el Banc Central italià i aprovava les pràctiques especulatives d’alt risc del Monte Paschi de Siena, era Mario Draghi, aleshores president del Banc Central italià i avui màxim dirigent del Banc Central Europeu.

Anuncis
  1. I love Rajoy
    febrer 7, 2013 a les 12:28 pm

    En un sistema tancat com el polític i el financer, com impedir que els més mafiosos ocupin els llocs de més responsabilitat?

  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: